Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Αντιρατσιστική εκδήλωση στο Οξυγόνο, Πέμπτη 9 Ιούλη, 8μμ

Πλήρης  στοίχιση

Επειδή παράνομος δε είναι αυτός που ψάχνει για ένα μεροκάματο, αλλά αυτός που τον απασχολεί χωρίς εργασιακά δικαιώματα για να κερδίζει περισσότερα. Επειδή την οικονομική κρίση δεν την έφεραν οι μετανάστες, αλλά αντίθετα με τη φτηνή τους εργασία καθυστέρησαν μερικά χρόνια το ξέσπασμά της, κρατώντας ψηλότερα τα κέρδη των καπιταλιστών. Επειδή ο μόνος τρόπος για να μη φορτωθούμε εμείς την κρίση του καπιταλισμού, είναι να καταργήσουμε τις διακρίσεις ανάμεσά μας και να ενωθούμε, Έλληνες και ξένοι εργάτες. Επειδή καμιά ζωή δεν είναι λαθραία...

για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους, εμείς ζητάμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 8μμ, στο Οξυγόνο, διοργανώνουμε αντιρατσιστική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συζήτηση για νομοθετικά και εργασιακά ζητήματα που αφορούν στους μετανάστες, με εισηγήτριες την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη και την Βλασσία Παπαθανασίου, Πρόεδρο της ΠΕΚΟΠ, και θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
Πρέπει όλοι και όλες να αντιληφθούμε ότι η ρατσιστική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και με την αξιοποίηση του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, δεν απειλεί μόνο τους μετανάστες, απειλεί καθένα και καθεμία από εμάς, απειλεί ολόκληρη την κοινωνία. Σπέρνουν μίσος, οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση, νομιμοποιούν τη δράση ρατσιστικών και φασιστικών συμμοριών. Η αντίσταση Ελλήνων και μεταναστών, η ανάπτυξη ενός ενιαίου και δυναμικού αντιρατσιστικού κινήματος εργατικής αλληλεγγύης αποτελούν το μόνο δρόμο απέναντι στην κοινωνία του φόβου, της ανεργίας και του ρατσισμού, απέναντι στην Ευρώπη-Φρούριο των στρατοπέδων κράτησης και του κοινωνικού απαρτχάιντ από το οποίο κινδυνεύουμε όλοι μας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Ε.Ε.Κ.
ΚΚΕ (μ-λ)
Παρέμβαση Πολιτών Βόλου
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου