Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΩΤΣΙΑ!



ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 9:00 π.μ.


Στις 24 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άδικη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Ορέστη Κώτσια. Η απόλυση ήταν η απάντηση της εργοδοσίας στις απεργίες ενάντια στο ασφαλιστικό, στις καθημερινές πιέσεις για μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, στη διεκδίκηση του ωραρίου, στην αντίσταση σε μέτρα πειθάρχησης και υποταγής των εργαζομένων. Η συνεπής στάση του συναδέλφου Ορέστη Κώτσια στη συνδικαλιστική δράση ήταν αυτό που εξόργισε την εργοδοσία και προχώρησε στην απόλυση προκειμένου να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.

H Teleperformance φυγομαχεί

Το επιχείρημα της “μειωμένης παραγωγικότητας” που επικαλέστηκε η διοίκηση δεν έπεισε τους συναδέλφους οι οποίοι έδειξαν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους. Δεν κατάφερε να πείσει ούτε καν την Επιθεώρηση Εργασίας στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιούλη 2008, ούτε και το υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιούλη την ίδια χρονιά. Και στις δύο περιπτώσεις η απόφαση ήταν να γίνει επαναπρόσληψη του Ορέστη Κώτσια. Σε αυτή την απόφαση συνέβαλλε η κινητοποίηση δεκάδων εργαζόμενων, συνδικαλιστών και σωματείων που απαίτησαν την επαναπρόσληψή του.

Στις 3 Ιούνη 2009, ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Ορέστη Κώτσια για επαναπρόσληψη, οι δικηγόροι της Teleperformance ζήτησαν και πήραν αναβολή με πρόσχημα ότι δεν έχουν διαβάσει την αγωγή (!) και δήθεν ο βασικός μάρτυρας λείπει στο εξωτερικό για λόγους ασθενείας!

Ακόμη μια φορά αποκαλύφθηκε η στάση της εργοδοσίας και η γύμνια των επιχειρημάτων της. Φανερώνεται από τη μια η αδυναμία της εργοδοσίας να δικαιολογήσει την απόλυση και από την άλλη να καθυστερήσει μια ενδεχόμενη καταδικαστική για αυτήν απόφαση.

Τι συμβαίνει σήμερα στην Teleperformance

Σήμερα, με το πρόσχημα της μειωμένης δουλειάς η εργοδοσία προχωράει σε νέες ενέργειες ενάντια στους εργαζόμενους. Το τελευταίο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι μετακινούνται σε πόστα με άλλο αντικείμενο και διαφορετικά καθήκοντα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν. Αυτό έχει αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό σε παραίτηση κάτι που είχε δρομολογηθεί, για διαφορετικούς λόγους, από την περίοδο μετά τον αγώνα για το ασφαλιστικό ώστε να διασπάσει τους εργαζόμενους. Επίσης δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις σε συναδέλφους που κοντεύουν μετά τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ζητείται παράνομα το ποινικό μητρώο από πρωτοδιόριστους συναδέλφους παρά το γεγονός ότι αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και χωρίς να έχει υπάρξει άδεια της εταιρείας. Ενώ η εντατικοποίηση μας τσακίζει όταν δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας ζητούνται πρόωρες αποχωρήσεις. Δεν θα μπορούσε βέβαια σε αυτό το κλίμα να απουσιάζει η περιφρόνηση των συλλογικών συμβάσεων. Παρουσιάζονται ιδιωτικά συμφωνητικά όπου αναφέρονται θέματα ωραρίου και ζητείται η συνέναιση των εργαζομένων σε πλήρη αντίθεση με τη συλλογική σύμβαση.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!

Το κεφάλαιο εδώ και καιρό έχει εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και μας αντιμετωπίζει σαν εξάρτημα. Θέλει να μας χρησιμοποιεί και να μας υπερεκμεταλλεύεται, όταν υπάρχει φόρτος δουλειάς και να μας θέτει σε αχρηστία όταν δεν αποσπά το επιθυμητό κέρδος. Είναι φανερό ότι απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, στην ελαστική εργασία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Πρέπει να προτάξουμε την συλλογικότητα και να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας. Στις καθημερινές προκλήσεις της εργοδοσίας να αναζητήσουμε το στήριγμα στον συνάδελφό μας στην συλλογικότητα. Αυτό είναι που μπορεί να σταματήσει την επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα μας, τη χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών δουλειάς. Η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Απόλυση στην Teleperformance σας καλεί να σταθείτε δίπλα στον συνάδελφο και ενάντια στις μηχανοραφίες της διοίκησης.


Η υπόθεση του Ορέστη Κώτσια είναι υπόθεση όλων μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη. Η διεκδίκηση είναι δικαίωμα και πρέπει να το κατακτήσουμε.


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου