Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΜΑΚ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με βία και νοθεία διεξάχθηκαν για άλλη μια χρονιά οι φοιτητικές εκλογές στο Πα.Μακ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι φοιτητές ψήφισαν σε ξεχωριστές κάλπες ανά τμήμα, παρόλο που ο σύλλογος μας και το ΔΣ είναι ενιαία! Σ΄ αυτό συμφώνησαν οι ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ενώ ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ (που είχαν και έδρα στο ΔΣ) δεν θέτουν καν το ζήτημα, προωθώντας έτσι την συνδιοίκηση και την λογική ότι αντί να ψηφίζουμε πολιτικά (απόψεις, παρατάξεις) ψηφίζουμε εκπροσώπους (άτομα) και όλα αυτά με το πρόσχημα ότι είναι υπέρ της διάσπασης του συλλόγου.

Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζονταν και φέτος από υποψηφίους (!!) των παρατάξεων και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία ΔΑΠιτών! Σ΄ αυτό συμφώνησαν και οι 5 παρατάξεις του περσινού ΔΣ, αφού κανένας τους δεν αρνήθηκε να συμμετέχει σ΄ αυτήν την εφορευτική-αίσχος.

Την ημέρα των εκλογών ΚΝΕ και ΟΝΝΕΔ αποφασίζουν (…!!) η καταμέτρηση των καλπών να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Μετά από καταγγελία όλων των υπολοίπων παρατάξεων και ενημέρωση των φοιτητών η ΔΑΠ καλεί σε διαπραγμάτευση τις παρατάξεις για τον τρόπο διεξαγωγής της καταμέτρησης. Σ΄ αυτήν την διαπραγμάτευση συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΣΣΠ) πλην των Αγωνιστικών Κινήσεων, που φυσικά αρνήθηκαν. Συμφώνησαν στα παρακάτω:

Πέρα από την αποδοχή της υπάρχουσας «εφορευτικής» (βλ. άνω) καθόρισαν το ποιος (!) θα επιβλέπει την διαδικασία με την εξής σύνθεση: 5 ΔΑΠ, 2 ΠΑΣΠ, 1 ΠΚΣ, 1 ΕΑΑΚ, 1 ΑΡΕΝ, μακριά από τα βλέμματα των φοιτητών που έπρεπε λέει να κάθονται στα πίσω έδρανα…

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν αποδέχτηκαν ούτε την στημένη εφορευτική ούτε τον αποκλεισμό των φοιτητών από τις διαδικασίες του συλλόγου.

Όπως αποδείχτηκε και φέτος οι μόνοι που μπορούν να διασφαλίσουν ελεύθερες εκλογές είναι οι ίδιοι οι φοιτητές, στο σύνολό τους, με την ενεργή συμμετοχή τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινηθήκαμε και καταφέραμε την ελαχιστοποίηση της νοθείας τουλάχιστον στην κάλπη του μουσικού τμήματος.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ «ΚΟΡΥΦΗΣ»!!

Αγωνιστικές Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου