Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Οι επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνονται σε μια περίοδο γενίκευσης της βαθιάς κρίσης του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Η κρίση έχει ξεσπάσει και στο σύνολο των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών οικονομιών με άμεσα θύματα τους εργαζόμενους , την νεολαία , τους μετανάστες και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στις πόλεις και την ύπαιθρο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τόσο ξεχωριστά όσο και συντονισμένα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπονούν και εφαρμόζουν ένα καταιγισμό αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων για να σώσουν τα κέρδη και την εξουσία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και των τραπεζιτών. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες πετιούνται στον δρόμο, η ανεργία ειδικά στην νεολαία αυξάνει ραγδαία, συντρίβονται δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, εξαλείφονται και τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους, επεκτείνεται η φτώχεια και οι κοινωνικοί αποκλεισμοί. Στο επόμενο διάστημα οι οικονομικές εξελίξεις θα οδηγήσουν στο ξέσπασμα μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων και αγώνων, ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση δημιουργώντας τις ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η εξέγερση των αποκλεισμένων νέων στην Γαλλία το πρόσφατο μεγάλο νεανικό ξέσπασμα στην Ελλάδα , το κύμα των απεργιών και διαδηλώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι τα προμηνύματα των αγώνων που έρχονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα αντιδραστικό και ιστορικά καταδικασμένο σε αποτυχία, οικοδόμημα των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ελίτ. Μια αντιδραστική συμμαχία με εσωτερικές αντιθέσεις και αδιέξοδα που σκοπό έχει την συμμετοχή των Ευρωπαίων καπιταλιστών στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Όργανο εκπόνησης αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, καταλήστευσης του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί των εξαρτημένων και νεο-αποικιακών χωρών . Μια νέα «ιερή συμμαχία» ενάντια στην εργατική τάξη, στα κοινωνικά κινήματα αντίστασης και στους αγώνες των λαών για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστεί μαζί η και ξεχωριστά με τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην υπεράσπιση της εξουσίας του κεφαλαίου και των πολυεθνικών στον κόσμο. Στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις, ληστεύει τον φυσικό και ανθρώπινο πλούτο των μισο-αποικιακών και εξαρτημένων από τον ιμπεριαλισμό χωρών. Αποτελεί εργαστήριο παραγωγής αντεργατικών πολιτικών. Υποστηρίζει ενεργά την λεγόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία , υιοθετεί σκληρές αντί-μεταναστευτικές πολιτικές, προωθεί την αντικομουνιστική υστερία, και πιέζει για την υιοθέτηση σκληρών μέτρων καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι άμεσες γενικές εκλογές γι αυτό στα κράτη μέλη της Ένωσης είναι μια σχεδιασμένη επιχείρηση να δοθεί δημοκρατικό πρόσωπο σε αυτή την αντιδραστική συμμαχία των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών ελίτ. Είναι εργαλείο αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης των λαϊκών και εργατικών κινημάτων αντίστασης και ανατροπής. Είναι ένας θεσμός επικύρωσης των αντιδραστικών πολιτικών της παντοδύναμης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Συμβουλίων κορυφής η των υπουργών. Είναι μια σφηκοφωλιά που νομιμοποιεί τις πολιτικές ενάντια στα κινήματα κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης και που προωθεί τον αντί-κομμουνισμό. Είναι ένας θεσμός που έχει καταρρακωθεί από την αρχή σχεδόν της ύπαρξης του στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών και γι αυτό αντιμετωπίζει την πλήρη απαξίωση με τα μεγάλα πλειοψηφικά ποσοστά αποχής για την εκλογή των μελών του. Ήδη , τα ίδια τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προεξοφλούν μια πρωτοφανή αποχή στις εκλογές που πρόκειται να γίνουν στις αρχές του Ιούνη 2009 και για αυτό έχουν εκπονήσει ένα δαπανηρό πρόγραμμα διαφήμισης και αποπροσανατολισμού που απευθύνεται στους ευρωπαίους ψηφοφόρους, για να σώσουν το καταρρακωμένο κύρος των λεγόμενων ευρωπαϊκών θεσμών.

Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την κοινή δημόσια ανακοίνωση , αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις και κόμματα από χώρες της Ευρώπης, απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους νέους , τους μετανάστες και όλους τους προοδευτικούς και μαχόμενους ανθρώπους στα κινήματα αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλισμό. Τους καλούμε σε ενεργητική αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τελικό στόχο την συντριβή αυτής της ιμπεριαλιστικής αντιδραστικής συμμαχίας. Αγωνιζόμαστε για την απόσχιση-αποχώρηση των χωρών μας από αυτήν. Καλούμε σε μαζική αποχή από την φάρσα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αγωνιζόμαστε για να μετατραπεί η παθητική αποχή από αυτές σε ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρωτοβουλία για την οικοδόμηση Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Αυστρία)

Επαναστατική-Κομμουνιστική Λίγκα Νεολαίας (Αυστρία)

Βουλγάρικο Κόμμα Εργατών-Αγροτών

Προλετάριοι Κομμουνιστές (Ιταλία)

Να υπηρετούμε το λαό - Κομμουνιστική Λίγκα (Νορβηγία)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Μάης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου