Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ!


Η ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ,


ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!



Συνάδελφοι, σήμερα 29/6 διεξάγονται στη σχολή μας οι κοσμητορικές εκλογές, σύμφωνα με το νέο νόμο-πλαίσιο 3549, για την ανάδειξη κοσμήτορα με καθολική ψηφοφορία των φοιτητών.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την ψήφιση του νόμου-πλαίσιο και των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματος για την ανατροπή του και η πραγματικότητα μέσα στις σχολές έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Πλευρές και διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται και ιδού τα αποτελέσματα: διαγραφές φοιτητών, κατάργηση δωρεάν βιβλίου-λίστα πολλαπλών συγγραμμάτων, αξιολόγηση, πειθαρχικά συμβούλια, καταπάτηση και χτύπημα ασύλου, εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας για την επιβολή των κύκλων σπουδών, την γενίκευση των προαπαιτούμενων μαθημάτων, τη δημιουργία ενός πλαισίου καταστολής κάθε ελεύθερης σκέψης και δράσης. Και η συνέχεια έπεται!!!

Όλες αυτές οι διατάξεις δεν εφαρμόζονται ουρανοκατέβατα! Κουβαλητές της πολιτικής του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι οι κατά τόπους σύγκλητοι και πρυτάνεις, οι κοσμητείες, οι γενικές συνελεύσεις τμημάτων και πρόεδροι και οι καθηγητές. Η συγκρότηση των διοικητικών αυτών οργάνων, με τη συμμετοχή σε αυτά φοιτητών, είναι προίκα του προηγούμενου νόμου-πλαίσιο 1268/82. Η επιλογή του συστήματος, με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τότε, να εισάγει σε αυτά τους «εκπροσώπους» των φοιτητών, τη λεγόμενη ΣΥΝΔΟΙΗΚΗΣΗ ήταν μια πολιτική φόρμουλα με σκοπό να αποσυγκροτηθεί το τότε διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα, να χτυπήσει στις συνειδήσεις των φοιτητών το νόημα της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και της συλλογικής διεκδίκησης ανεξάρτητης από κρατικούς μηχανισμούς και έτσι να νομιμοποιήσει την έννοια του «διαλόγου», την «ειρηνική συνύπαρξη» αυτών που εφαρμόζουν την πολιτική συρρίκνωσης των δικαιωμάτων της νεολαίας με αυτών που χτυπιούνται από αυτήν την πολιτική. Κύριες ευθύνες για τις αυταπάτες που δημιούργησε η συνδιοίκηση στο φοιτητόκοσμο έχουν φυσικά οι δυνάμεις του συστήματος ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αλλά και οι δυνάμεις της αριστεράς που με την συμμετοχή τους έδωσαν το «δημοκρατικό» άλλοθι στις αποφάσεις αυτών των οργάνων.

Οι κοσμητορικές εκλογές, καθώς και οι προεδρικές, πρυτανικές στην ουσία είναι συνέχιση της εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο/ λαιμητόμο για τα δικαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας. Το άρθρο24 για την καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοικητικών θέσεων θέτει το θέμα της συνδιοίκησης σε άλλο επίπεδο αλλά στην ίδια βάση: να κάνει τους φοιτητές συνένοχους και συνυπεύθυνους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση ,στην αντιδραστική αντιμεταρρύθμιση που προωθεί η ΝΔ με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις εντολές των Ευρωπαίων αφεντικών τους.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν κάθε φοιτητή να απέχουν από τις κοσμητορικές εκλογές. Υπόθεση των φοιτητών δεν είναι η ανάδειξη κοσμητόρων, πρυτάνεων και προέδρων, που καθόλου τυχαία πρόσωπα δεν είναι. Είναι οι εγγυητές της εφαρμογής της πολιτικής των ταξικών φραγμών, του πανεπιστημίου για λίγους εκλεκτούς . Μόνη δύναμη των φοιτητών είναι η οργάνωση του αγώνα τους μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες τους, τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους σε ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΠΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου