Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

να λειτουργήσει άμεσα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ στις 7 μμ για ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ
Ο Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Σαν σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, στις 26 Νοέμβρη του 2007, καταγγείλαμε το παράνομο κλείσιμο του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αμπελοκήπων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας. Στους Αμπελόκηπους λειτουργούσαν τρεις κρατικοί παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον δήμο με προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία συνεχίζουν να λειτουργούν ως Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και επιχορηγούνται για τα έξοδα λειτουργίας και μισθοδοσίας. Τον Ιούλιο του 2007 έγινε η μεταφορά της κινητής περιουσίας του Β΄ Π.Σ. στο κτίριο του Γ΄ Π.Σ., για να λειτουργήσει ο Β΄ Π.Σ. σε μια αίθουσα 35 τετραγωνικών μέτρων! Στο κτίριο της Μενελάου ήδη λειτουργούσαν ένας παιδικός σταθμός και δυο νηπιαγωγεία. Σαν σύλλογος αντιδράσαμε από την αρχή, ξέραμε ότι θέλουν να τον καταργήσουν και ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο ο οποίος μας παρέπεμψε στον Γεν. Γραμματέα και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, θέσαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενημερώσαμε κατοίκους. Η δημοτική αρχή προσπαθούσε να μας πείσει ότι λειτουργεί ο σταθμός. Η δυναμικότητα του Β΄ Π.Σ. είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας!
Μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, γνωστοποιήθηκε το πόρισμα στον σύλλογο, στον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αποδείχθηκε ότι μόνο αλήθεια λέγαμε. Το πόρισμα καταλήγει:
Ο Β΄δημοτικός σταθμός πρέπει άμεσα να λειτουργήσει, διαφορετικά κόβεται η επιχορήγηση.
Σαν εργαζόμενοι δεχόμαστε συνολικά μια βάρβαρη αντεργατική επίθεση με την ακρίβεια να δυσκολεύει την ζωή μας, τους μισθούς καθηλωμένους, την ανεργία να απειλεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους, ώστε να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα βασικά έξοδα βιοπορισμού. Σ΄αυτές τις συνθήκες καταργούν τα δικαιώματά μας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μας πείθουν. Ο δωρεάν παιδικός σταθμός είναι κοινωνικό δικαίωμα όλων των παιδιών και όλων των οικογενειών!
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της δωρεάν προσχολικής αγωγής.
Στο κτίριο που στεγαζόταν ο Β΄παιδικός σταθμός στεγάζεται παιδικός σταθμός της Δημοτικής Επιχείρησης! Με ποια παιδιά, αφού όπως επικαλείται η διοίκηση του Δήμου δεν υπάρχουν παιδιά που περιμένουν;
Μήπως επειδή σ’ αυτούς τους σταθμούς πληρώνουν οι γονείς περισσότερα τροφεία και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μένουν απλήρωτοι έως και 10 μήνες;
Την Τετάρτη 1 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που κάλεσε ο σύλλογος εργαζομένων, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στους Αμπελόκηπους και αποφασίσαμε: συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία Επταλόφου, την Παρασκευή 10 Απρίλη στις 7 το απόγευμα, για να ενημερώσουμε τους κατοίκους και να απαιτήσουμε την άμεση λειτουργία του Β΄παιδικού σταθμού Αμπελοκήπων.
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
Λειτουργία του Β΄δημοτικού παιδικού σταθμού πριν τις εγγραφές ώστε να εγγραφούν όλα τα παιδιά στην γειτονιά τους.
Κατάργηση των τροφείων. Μεταφορά του προσωπικού της ΔΕ στο ΝΠΔΔ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου