Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας

(μέλος της ΟΙΕΛΕ)

Αριστοτέλους 32 Θεσσαλονίκη τηλ. 2310-268699

http://www.sefie.gr Ε-Mail: info@sefie.gr

29/03/2009

Να καταργηθεί το δουλεμπόριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

O ΣΕΦΙΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων και των φοιτητών για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των εργολαβιών στο ΑΠΘ.

Η επιχειρούμενη παγίωση των εργολαβικών – δουλεμπορικών σχέσεων στο δημόσιο αλλά και γενικότερα είναι απότοκο της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ τα τελευταία χρόνια που επιδιώκει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της μόνιμης - σταθερής εργασίας με δικαιώματα, που ποινικοποιεί και καταστέλλει κάθε είδους εργατική διεκδίκηση.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΑΠΘ, καθιερώνει το καθεστώς ελαστικής εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη κλπ. συνάπτοντας συμβάσεις μέσω διαγωνισμών με εργολαβικές – ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν την πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό του ΑΠΘ. Ουσιαστικά οι εργολάβοι ενοικιάζουν εργαζόμενους με την αδρή πριμοδότηση του δημοσίου σε μια λογική σύγχρονου δουλεμπορίου που πρακτικά μεταφράζεται σε μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων, «λευκές» συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, εργοδοτική τρομοκρατία με συνεχείς απειλές, απολύσεις κοκ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρία «Οικολογική» στον καθαρισμό του ΑΠΘ η οποία συνεργάζεται με την ΟΙΚΟΜΕΤ, την εταιρία – αυτουργό για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κ. Κούνεβα με βιτριόλι.

Απέναντι σε αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, η Πρυτανεία του Α.Π.Θ. αντί να πάρει θέση και να δεσμευτεί για την κατάργηση του καθεστώτος των εργολαβιών μιλάει για δήθεν «παρακώλυση της λειτουργίας του Ιδρύματος» από την κινητοποίηση των συλλόγων φοιτητών και των σωματείων εργαζομένων και με τρόπο αυταρχικό ανοίγει ζήτημα πανεπιστημιακού ασύλου. Εκβιάζει τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ με την ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ τους και απειλεί με παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου την στιγμή που 600 εργαζόμενοι είναι για χρόνια όμηροι των εργολάβων που θησαυρίζουν στις πλάτες τους.

Πίσω από τον Πρύτανη Μάνθο βρίσκεται η κυβέρνηση –τωρινή και προηγούμενες- που χρόνια τώρα συντηρούν κι επεκτείνουν το καθεστώς των εργολαβιών σε όλο τον δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ομηρία-ανασφάλεια και φτώχεια.

Ήρθε η ώρα αποφασιστικά και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε να φύγουν οι δουλέμποροι από όλους τους χώρους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες του ΑΠΘ και τους φοιτητές ενάντια σε όλες τις μορφές του σύγχρονου δουλεμπορίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να σταματήσει τώρα το καθεστώς εργολαβιών στο ΑΠΘ – πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω της πρυτανείας για όλες τις πάγιες ανάγκες
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο – όχι στην κατάργησή του με οποιοδήποτε τρόπο – διεύρυνσή του και στους χώρους δουλειάς. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • καταργηση ολων των εργολαβιων ΚΑΙ κάθε ΜΟΡΦΗς δουλεμποριοΥ
  • αλληλεγγυη στην κωνσταντινα κουνεβα

Το ΔΣ του ΣΕΦΙΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου