Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

18 Μαρτίου 2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

21-22 ΜΑΡΤΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον βάρβαρο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Με τους βομβαρδισμούς αυτούς οι ΑμερικανοΝατοϊκοί φονιάδες ολοκλήρωσαν στη φάση εκείνη την εγκληματική τους επιχείρηση ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και συνολικά των Βαλκανίων. Δολοφόνησαν χιλιάδες ανθρώπους και σακατεύοντας πολύ περισσότερους, κομμάτιασαν τη χώρα τους σε αδύναμα ελεγχόμενα προτεκτοράτα, δηλητηρίασαν τη γη τους με «απεμπλουτισμένο» ουράνιο, κατέστρεψαν την οικονομική τους υποδομή και τους καταδίκασαν στην υπανάπτυξη και την αθλιότητα. Επέβαλλαν την οικονομική, πολιτική, και στρατιωτική τους κυριαρχία συνολικά στα Βαλκάνια.

Αν δέκα χρόνια μετά αναφερόμαστε σε αυτά τα γεγονότα, δεν είναι μόνο για να καταδικάσουμε για μια ακόμα φορά το έγκλημα. Ο κύριος και βασικός λόγος είναι για να βγάλουμε εκείνα τα συμπεράσματα που μας είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε το σήμερα. Επειδή, τα προβλήματα, οι κίνδυνοι και οι εχθροί που αντιμετωπίζουν οι λαοί, παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι.

Αποτελεί άραγε αλλαγή της γενικής κατάστασης το ότι αντί για την Γιουγκοσλαβία βομβαρδίζονται σήμερα, το Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη, το Ιράκ;

Όχι βέβαια! Αποτελούν έκφραση της ίδιας πολιτικής που οδήγησε τις βόμβες και τους πυραύλους στην Γιουγκοσλαβία. Της πολιτικής επανακατάχτησης-επαναποικιοποίησης του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές. Της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων μαζών. Της καταδίκης στην εξαθλίωση και τον θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Της μόλυνσης, της καταστροφής των πηγών ζωής του πλανήτη.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά οι προοπτικές γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες. Καθώς η κρίση του συστήματος οξύνει όλες τις αντιθέσεις και το ωθεί σε όλο και πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις. Στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων μαζών, καθώς ο επανασχεδιασμός και η διεύρυνση των ορίων αυτής της εκμετάλλευσης αποτελεί την βάση για έξοδο του συστήματος από την κρίση. Στην όξυνση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ξαναμοίρασμα των αγορών και συνολικά του κόσμου. Στην επανάληψη και πολλαπλασιασμό των επεμβάσεων που θα αλέθουν χώρες και λαούς στις μυλόπετρες του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Δέκα χρόνια μετά τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το πραγματικό ζητούμενο παραμένει το ίδιο.

Η ανάπτυξη της αντίστασης των λαών των Βαλκανίων και με στόχο την συγκρότηση ενός συνολικού μετώπου πάλης των Βαλκανικών λαών στην Αμερικανονατοϊκή επικυριαρχία.

Η ανασυγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων σ’ όλο τον κόσμο και στο επίπεδο του να γίνουν ικανές να υπερασπίσουν την δουλειά, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ίδια τους τη ζωή απέναντι στην εγκληματική μανία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Μ΄αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη των Νατοϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία, διοργανώνεται

στις 21 και 22 ΜΑΡΤΗ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

μια ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στην οποία θα συμμετέχουν οι οργανώσεις:

Αριστεροί Ριζοσπάστες Αφγανιστάν

Βουλγαρικό Κόμμα Εργατών-Αγροτών

Ένωση Κομμουνιστών Βουλγαρίας

Βουλγαρική Ένωση Εργαζομένων

Μαρξιστικό Κίνημα Βουλγάρων Εργαζομένων

ΚΚΕ(μ-λ)

CARC - Ιταλία

Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου

Nέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας

Παρτιζάν - Τουρκία

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ 2009 στις 6:30 μ.μ.

στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης

Θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τους εκπροσώπους των οργανώσεων που θα συμμετέχουν στη συνάντηση

Στην ανοικτή εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

ILPS

ATIK

Νέα Δημοκρατική Νεολαία Τουρκίας

Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή Καρδίτσας

Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης Χανίων

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Δ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ 6945381232

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου