Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

για τις κινητοποιήσεις των αγροτών




ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



Για ακόμα μια φορά ο αγροτικός κόσμος συγκλονίζει από άκρο σε άκρο την Ελλάδα. Από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι αγρότες με δεκάδες μπλόκα από χιλιάδες τρακτέρ διατρανώνουν για ακόμα μια φορά την θέληση τους για να παραμείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να την καλλιεργούν. Γιατί ο αγώνας των αγροτών συνεχίζει να είναι ένας αγώνας για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πραγματικό πλούτο με το μόχθο τους, συνθλίβονται χρόνια τώρα από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την πολιτική «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο» που ανάμεσα στα άλλα εξέθρεψε τα λεγόμενα καρτέλ και γενικότερα εκσυγχρόνισε τη λεηλασία του μόχθου του αγρότη με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ (πρώην ΕΟΚ).

Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις μικρές τιμές πώλησης των βασικών αγροτικών προϊόντων έχουν καταστήσει την καλλιέργεια σχεδόν σε όλα τα προϊόντα (βαμβάκι, εσπεριδοειδή, ελιά) ασύμφορη. Το 2013 που θα σημάνει και το τέλος των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για τη γεωργία στη χώρα μας, φαντάζει και είναι πολύ κοντά. Η αγροτιά, ο ίδιος ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Για αυτό το λόγο ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Είναι αγώνας ζωής. Είναι αγώνας για την επιβίωση. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους. Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η προοπτική της εξαφάνισης της αγροτιάς συνεχίζει να συμπαρασέρνει όλους τους τομείς της οικονομίας. Και τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα. Τα αγροτικά μπλόκα αποτελούν μονόδρομο για τους αγρότες. Είναι το μόνο μέσο που έχουνε για να βροντοφωνάξουνε τα δίκαια του αγώνα τους. Το μόνο μέσο για να πιέσουνε για την στήριξη και αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Για την επακόλουθη στήριξη της υπαίθρου και του συνόλου των επαγγελμάτων στα οποία θα διοχετευθεί αυτό το εισόδημα. Ο αγώνας των αγροτών για αξιοπρεπή ζωή αποτελεί συνέχεια των αγώνων της νεολαίας για ένα αξιοπρεπές μέλλον. Ενάντια σε μια πολιτική που συνθλίβει τα πιο παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας, που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων συντρίβει τα όνειρα των νέων αγροτών, δείχνει για όλους μας το μέλλον της ανεργίας. Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των αγροτών με την συμμετοχή του συλλόγου στα αγροτικά μπλόκα. Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου