Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα (15/11)



Μέσα στον 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γι’ αυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα κλίμα έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων. Από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν καθημερινά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον εκπρόσωπό του, παρουσιάζοντας τον – χωρίς κανένα ίχνος ντροπής - ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κ.ο.κ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ. Και είναι πρόθυμη να αποδεχθεί κάθε νέα απαίτηση του, στο πλαίσιο των επιθετικών επιδιώξεων του, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.           

Ο λαός μας πρέπει να βρεθεί μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης που βιώνει καθημερινά. Διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας την επίσκεψη – πρόκληση!
          
Ο σύλλογός μας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοέμβρη και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση στις 6:00 στην Καμάρα και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου