Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων για την διαδήλωση του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη



Και φέτος διαδηλώσαμε. Ήμασταν χιλιάδες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές. Δεν διαδηλώσαμε εθιμοτυπικά. Διαδηλώσαμε κόντρα σε αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι με τον αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα. Διαδηλώσαμε ενάντια στον πόλεμο και στα θύματά του, που σκορπίζει ό ιμπεριαλισμός σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Διαδηλώσαμε ενάντια στον φασισμό και την φασιστικοποίηση που χτυπούν τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματά μας. Διαδηλώσαμε για να τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη και τους νεκρούς της.

   Διαδηλώσαμε όμως και για μας. Για να μην γίνει η χώρα μας μια απέραντη στρατιωτική ΝΑΤΟική βάση  και ο λαός μας σκλάβος που θα δουλεύει χωρίς δικαιώματα. Και σε αυτήν την επέτειο βγήκαμε στον δρόμο και απαιτήσαμε αυτά που δεν δόθηκαν ποτέ στους εξεγερμένους του Νοέμβρη. Φωνάξαμε για το μεροκάματο, για το δικαίωμά μας στις σπουδές, για δημοκρατικές ελευθερίες. Φωνάξαμε για ειρήνη. Όχι για αυτήν που θέλουν να φέρουν τάχα οι μεγάλες δυνάμεις, θερίζοντας θάνατο, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Αλλά για την πραγματική ειρήνη. Την ειρήνη μεταξύ των λαών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Την ειρήνη αυτή μπορούν να την επιβάλλουν μόνο οι λαοί χτίζοντας κοινούς αγώνες ενάντια στον κοινό εχθρό. Τον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση. Για αυτό δεν ήμασταν μόνοι μας. Μαζί μας ήταν ο λαός της Παλαιστίνης που με την σφεντόνα συνεχίζει να παλεύει για μια λεύτερη πατρίδα. Μαζί μας ήταν ο κούρδικος λαός, αλλά και οι τούρκοι αγωνιστές που με το όπλο στο χέρι μάχονται το φασιστικό κράτος της Τουρκίας αλλά και τα σκοτάδια που γεννά ο ιμπεριαλισμός. Μαζί μας ήταν όλοι οι λαοί που αγωνίζονται καθημερινά για δικαιώματα.

Και φέτος διαδηλώσαμε. Ενάντια στην εκμετάλλευση. Γιατί όσο και αν θέλουν να μας πείσουν ότι «η ιστορία τελείωσε», εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε όραμα. Γιατί ξέρουμε ότι όταν ο λαός μας ενωθεί και παλέψει μπορεί να κάνει τα πάντα. Και μπορεί να χτίσει την δική του κοινωνία και να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες. Και ξέρουμε ότι αυτή η πορεία έρχεται σε σύγκρουση με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Για αυτό συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, να έχουμε πίστη στον λαό και τις δυνάμεις του. Γιατί παρόλη την υποταγμένη αριστερά, την απογοήτευση που επικράτησε, ξαναβγαίνει τον δρόμο. Γιατί το έχει ανάγκη.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που διαδήλωσαν στην θες/νίκη αλλά και σε όλη την χώρα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε του αγωνιστές εκείνους  που επέλεξαν να δώσουν την μάχη αυτή μαζί μας. Στα μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και την Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ. Μαζί, με δυναμικό αλλά και οργανωμένο τρόπο φωνάξαμε και καταδείξαμε τον πραγματικό ένοχο, για τα δεινά όλων των λαών της περιοχής. Σαν Αγωνιστικές Κινήσεις δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε, με τις δυνάμεις μας να βάζουμε την προοπτική και την ανάγκη των αγώνων, της αντίστασης, στην πρώτη γραμμή. Για να μπορέσουν τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ να γίνουν πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου