Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των απεργών πείνας, Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο ΡωμανόΑπό τις αρχές του προηγούμενου μήνα ο Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης, κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, προχώρησαν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν δηλαδή να πάρουν τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται για να μπορέσουν να φοιτήσουν στην σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν περάσει.

Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση αν μια φορά, προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία το δόγμα «νόμος και τάξη», τότε η κατάσταση στις φυλακές θα είναι δέκα φορές χειρότερη. Έτσι η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού σε συνεργασία με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας ακόμα και για τους δικούς τους νόμους, κουρελιάζοντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπατώντας ακόμα και στοιχειώδεις ανθρώπινα δικαιώματα, κρατώντας εκδικητική στάση απέναντι στους δύο κρατούμενους, που καμία σχέση δεν έχει με σωφρονισμό όπως ευαγγελίζονται διάφοροι παρατρεχάμενοι, αρνείται από την μία να τους δώσει κάτι που δικαιούνται και από την άλλη αδιαφορεί πλήρως ακόμα και για την ζωή τους. Αφού πρώτα με την στάση της τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε απεργία πείνας για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους δύο απεργούς πείνας και στα δίκαια αιτήματα τους πρέπει να είναι αυτονόητη.

Η στάση της κυβέρνησης στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ξεκομμένη από το συνολικότερο πλαίσιο λειτουργίας της. Όπως είναι γνωστό εξάλλου ο μόνος τρόπος για να συνεχίζει να περνάει την αντιλαϊκή της πολιτική είναι μέσα του βούρδουλα και της τρομοκρατίας. Έτσι όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημοσίας και πολιτικής ζωής πού μέρα με την μέρα όλο και εντείνεται. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία πως το δικαίωμα και το μονοπώλιο άσκησης βίας υπάρχει μόνο στο κράτος, ενώ όποια φωνή έρχεται σε αντίθεση με αυτό θα τσακίζεται εν τη γενέσει της.

Τέλος η όλη στάση των διάφορων υπευθύνων δεν είναι ξεκομμένη από την προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει το σχέδιο για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας ή αλλιώς τύπου Γ. Φαίνεται πως έχουν ζηλέψει από την λειτουργία και τα επιτεύγματα του Γκουαντάναμο ή των φυλακών με λευκά κελιά στην Τουρκία και βιάζονται να εφαρμόσουν και εδώ κάτι παρόμοιο. Επίσης όπως θα μπορούσε να φανταστεί ο καθένας, αν φυλακές αυτές υπάρχουν για να περιορίζουν μέχρι εξαφανίσεων τους έγκλειστους, θα έχουν και άλλη μία χρησιμότητα για τους υπόλοιπους που ζουν εκτός των τειχών. Η λειτουργία τους θα χρησιμοποιείται σαν μόνιμο φόβητρο και παράδειγμα προς αποφυγή για τον εχθρό λαό στην περίπτωση που φανταστεί ακόμα να αντιπαλέψει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξάλλου δεν είναι και λίγες οι φορές που γνήσιες λαϊκές κινητοποιήσεις (πχ ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής) χαρακτηρίστηκαν σαν τρομοκρατία, «διεκδικώντας» μάλλον μία θέση στις νέα συνθήκες κράτησης που δημιουργούνται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου