Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συλλαλητήριο ενάντια στο προϋπολογισμό 22/12, 5μμ

από Αντίσταση στις γειτονιές!
Όχι στον αντιλαϊκό ταξικό προϋπολογισμό του Μνημονίου Ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται από την τροϊκανή κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στα πλατιά λαϊκά στρώματα και την οικονομία. Είναι ο πιο άδικος και ο πιο ταξικά προσανατολισμένος προϋπολογισμός ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου.Προβλέπει μέτρα πρόσθετης αύξησης των εσόδων 7,830 δισ. ευρώ και πρόσθετης μείωσης των δαπανών 6,250 δισ., δηλαδή συνολικού ποσού «εφιάλτη», 14,33 δις ευρώ!

Ποιοι θα τα πληρώσουν αυτά;
Οι εργαζόμενοι από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι πολύ μικροί επαγγελματίες  και η μικρομεσαία αγροτιά!

Όλοι στο συλλαλητήριο 
Τετάρτη 22/12 5 μ. μ. άγαλμα Βενιζέλου

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Για την καταστολή στην Αθήνα και όχι μόνο τη μέρα της απεργίας 15/12

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ …
  
  Την Τετάρτη 15/12 λαός και νεολαία διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά δείχνοντας πως  αντιστέκονται στην πολιτική του μνημονίου ,στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση και στον ασφυχτικό κλοιό των ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.). Εκατοντάδες μαθητές ,φοιτητές και εργάτες γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τη νίκη ενάντια στο μαύρο μέλλον που μας επιβάλλουν, στα νέα μέτρα και στο νέο νόμο πλαίσιο στην εκπαίδευση. Έστειλαν το μήνυμα του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα και έδειξαν αποφασιστικά ότι
             
     τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας κρίνονται στους δρόμους!

   Η απάντηση του συστήματος ήταν άμεση, εξαπολύοντας άγρια τρομοκρατία και καταστολή τη μέρα της πορείας απέναντι στους διαδηλωτές . Κράτος και παρακράτος, αστυνομία, ΜΑΤ και ασφαλίτες οχύρωσαν το σύστημα απέναντι στην οργή του λαού και της νεολαίας και επιτέθηκαν ανελέητα σε μαθητές , φοιτητές και εργάτες .
    Κλίμα τρομοκρατίας είχε επικρατήσει πριν ακόμα αρχίσει η πορεία αλλά και αρκετά μετά την πορεία .Το κέντρο της Αθήνας ήταν πλήρως αστυνομοκρατούμενο. Διμοιρίες από ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες σε κάθε γωνιά στο κέντρο της Αθήνας και εφορμούσαν στις γειτονιές και στους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Λαύριο 10-11 Δεκεμβρίου 2010

 Η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων συνεδρίασε στο  Λαύριο 10-11 Δεκεμβρίου 2010 για να μελετήσει τις προτάσεις των Πανεπιστημίων σχετικά με  τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι προτάσεις αυτές είναι προϊόν μιας πρωτόγνωρης εσωτερικής διαδικασίας διαλόγου των Πανεπιστημίων και δείχνουν τη σταθερή στόχευση και επιδίωξή τους για τη δυναμική βελτίωση της Εκπαίδευσης και της Έρευνας στην Ελλάδα.
Η Σύνοδος θεωρεί ότι οι αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να διαπνέονται από δυο βασικές αρχές, όπως αυτές ορίζονται στο αρ. 16 του Συντάγματος:
α) το σεβασμός και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Η χρηματοδότηση και ο έλεγχος νομιμότητας παραμένουν ουσιαστικές υποχρεώσεις του Κράτους.
β) την κατοχύρωση της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ: Η Διοίκηση των Ιδρυμάτων πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από αιρετά Πανεπιστημιακά όργανα.
Στις Συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, η Σύνοδος θεωρεί ότι:
α) το κείμενο διαβούλευσης δεν αποτελεί βάση διαλόγου για τα Πανεπιστήμια. Η Σύνοδος καλεί το Υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις του που ανατρέπουν θεμελιώδη χαρακτηριστικά του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.
β) δεν υπάρχει σήμερα πολιτική εγγύηση του διαλόγου, στο βαθμό που συνεχίζονται εντεινόμενες η κατασυκοφάντηση των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων, οι επεμβάσεις στη διοικητική αυτοτέλειά τους και η εφαρμογή μέτρων οικονομικής ασφυξίας, ιδιαίτερα σε σχέση με θέματα τακτικά προϋπολογισμού, προσλήψεων προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας.
Ειδικότερα, η Σύνοδος, λαμβάνοντας υπόψη τις αναλυτικές θέσεις των Πανεπιστημίων και τεκμηριώνοντας τα θετικά χαρακτηριστικά και αδυναμίες που αυτά παρουσιάζουν, θεωρεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, ως στοιχεία αδιαπραγμάτευτα τα παρακάτω:

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15/12/2010 Πολύς κόσμος, μεγάλη οργή και θρασύτατη κρατική καταστολή

Ολοκληρώθηκαν γύρω στις 13.30 οι δύο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που αθροιστικά πρέπει να ξεπέρασαν τις 12.000 εργαζόμενων, ανέργων και φοιτητών. Η μεγαλύτερη διαδήλωση ήταν αυτή που ξεκίνησε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, αφού πρώτα, όπως συνήθως τον τελευταίο χρόνο, σε σημαντικό βαθμό μαζικοποιήθηκε από την μαχητική προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα. Με ευθύνη τόσο του ΠΑΜΕ όσο και της ηγεσίας του ΕΚΘ ( στην πραγματικότητα τα εναπομείναντα ρετάλια που παριστάνουν την ηγεσία) οι δύο διαδηλώσεις δεν έγινε κατορθωτό να συναντηθούν έστω στον δρόμο παρά το γεγονός πως δόθηκε η ευκαιρία σε δύο σημεία της Εγνατίας.
Στο Εργατικό Κέντρο αυτοί που αποπειράθηκαν να μιλήσουν από την ηγεσία του ΕΚΘ έφαγαν αρκετό βρίσιμο και αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Η διαδήλώση που όταν η κεφαλή της με το μαζικό μπλοκ των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ έφτασε στην Εγνατία και η ουρά της ακόμη δεν είχε φύγει καλά-καλά από την Αγίου Δημήτριου στο ύψος του ΕΚΘ, διέσχισε την Εγνατία και μέσω της Αντιγονιδών κατέληξε στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας. Εκεί ύστερα από μερικές αψιμαχίες από την μεριά ορισμένων διαδηλωτών τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν με χημικά, κρότου λάμψης και βαρβαρότητα με σκοπό την διάλυση των συγκεντρωμένων. Πολλοί από αυτούς κυνηγήθηκαν έως την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στα γύρω στενά, και υπάρχουν συλλήψεις και μερικοί τραυματισμοί.

Ένα γράμμα προς τους συναγωνιστές της ΕΑΑΚ

Με αφορμή τις πρόσφατες διαδικασίες αποσυντονισμού των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη

Αυτή τη στιγμή το φοιτητικό κίνημα βαδίζει μπροστά σε μια ιστορική μάχη ενάντια στο Μνημόνιο, τη συνθήκη της Μπολόνια και την ελληνική κυβέρνηση. Η κατάθεση του νόμου-πλαίσιο θα σημάνει την ισοπέδωση των ιστορικών δικαιωμάτων που έχουν οι έλληνες φοιτητές. Η ανατροπή του μπορεί να γίνει το πρώτο ραγισμένο τζάμι του Μνημονίου, μπορεί να αποτελέσει πυροδότη της λαϊκής έκρηξης. Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά και δη στη ριζοσπαστική θα έπρεπε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διδαχθούν από τα λάθη τους. Αν δεν γνώριζε τον ανιστόρητο οπορτουνισμό που έχει καταβάλει για ακόμα μια κρίσιμη στιγμή τους συναγωνιστές μας!
Η ουσία του ζητήματος είναι ότι για την ΕΑΑΚ ο στόχος αυτός (η πτώση του νόμου) είναι «λίγος» και δεν ανταποκρίνεται στην περίοδο. Διαπιστώνουν οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ ότι «χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην παιδεία, ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα» (διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, απαγόρευση των απολύσεων κ.τ.λ.). Προβάλλοντας για ακόμα μία φορά την ανιστόρητη αυτή αντίληψη, ότι δήθεν τα κινήματα δεν συγκροτούνται πάνω σε αιχμές, αλλά σε γραφειοκρατικές χαρτούρες προγραμμάτων που χρειάζονται 4 σελίδες πλαίσιο για να αναλυθούν και να ψηφιστούν(;) από τους φοιτητικούς συλλόγους. 

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Κατάληψης Σ.Φ. Φυσικού ΑΠΘ

Δευτέρα 13/12: μετά τις 22:00 μουσικη βραδιά

Τρίτη 14/12: από το πρωί εξορμήσεις σε συνεργασία με άλλους συλλόγους σε σχολές και γειτονιές της πόλης
14:00 Συντονιστική Επιτροπή για τη συγγραφή πλαισίου
18:00 Εκδήλωση των Συλλόγων στη ΣΘΕ με θέμα: Το "νέο" πανεπιστήμιο και η "νέα" εργασιακή μας προοπτική

Τετάρτη 15/12: στις 9:00 συγκέντρωση των Συλλόγων στο Πολυτεχνείο, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Καμάρας (Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων) και κατευθυνόμαστε στο ΕΚΘ για κοινή πορεία με όλα τα απεργιακά μπλοκ.

Την Πέμπτη 16/12, στην Α11, 13:00 είναι η νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου

Προσωρινή νίκη των κατοίκων της Κερατέας!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ. ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ 10 ΔΙΜΗΡΙΕΣ ΜΑΤ, ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ.
ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΕΣΤΩ ΛΑΪΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!



Συνεχής ενημέρωση από το blog antixyta.blogspot.com

Το Κώμα της Εργατικής Τάξης

 
από την Ελληνοφρένεια

Καταγγελλία για την άγρια καταστολή των τελευταίων ημερών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ καταγγέλλουν την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το σύστημα στη νεολαία και τον λαό συνολικότερα, που διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδιά τους, διεκδικώντας το μέλλον τους.
• Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του συστήματος να σπάσει την διαδήλωση την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη (ημέρα επετείου 2 χρόνων από την κρατική δολοφονία του !5χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας) πριν καν(!) αυτή ξεκινήσει. Κατά την ώρα της προσυγκέντρωσης οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στον κόσμο που συγκεντρωνόταν στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ρίχνοντας τόνους δακρυγόνων και χτυπώντας άγρια όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αυτή τους η επίθεση συνεχίστηκε και καθ’ όλη την διάρκεια της διαδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τα σχέδια τους) χτυπώντας ανελέητα και ασταμάτητα όλους τους διαδηλωτές και κυρίως τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν 44 τυφλές και αναίτιες συλλήψεις, 10άδες προσαγωγές αλλά και τραυματισμοί διαδηλωτών.
• Καταγγέλλουμε επίσης την και πάλι αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την επόμενη μέρα (7/12) ενάντια στον κόσμο που συγκεντρώθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Πρόγραμμα κατάληψης Σ.Φ. Πληροφορικής ΑΠΘ

Πρόγραμμα κατάληψης Σ.Φ. Πληροφορικής ΑΠΘ (από το indymedia )

Η Εκδήλωση της Τρίτης 14/12 θα γίνει στο κεντρικό  κτήριο της ΣΘΕ μαζί με άλλους συλλόγους της ΣΘΕ.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βιολογικό όπου στεγάζεται και το τμήμα πληροφορικής.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΘ: Πρόγραμμα κατάληψης Μουσικού


ΣΦΕΝΤΟΝΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΑΛ ΕΡΕΝ



ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12 18.00 ΣΤΗ ΣΦΕΝΤΟΝΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ με Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ μετούρκικο και κούρδικο πολιτικό τραγούδι

Διαβάστε την ιστορία του Ερντάλ Ερέν στο άρθρο του Αθέατου Κόσμου,
καθώς και την προσπάθεια της καπηλείας από την κυβέρνση Ερντογάν:
 


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση 11/12: Νέοι ή δούλοι;

18.30 Πολιτική εκδήλωση με θέμα
"Νέοι ή δούλοι; Η νεολαία μπροστά στην εποχή του μνημονίου"

21.30 Ακολουθεί μουσική βραδιά με Rock συγκροτήματα

Σάββατο 11/12 στο Φυσικό ΑΠΘ
Συνδιοργανώνουν 
Αγωνιστικές Κινήσεις - Μαθητική Αντίσταση

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σπέρνει τρόμο στο λαό


ή αλλιώς
Όταν ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΠ αποφασίζουν να χτυπήσουν...

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία από την αστυνομία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το μεγαλειώδη ξεσηκωμό λαού και νεολαίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να τρομοκρατήσει για ακόμη μια φορά τις χιλιάδες των διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο στη χτεσινή πορεία της Αθήνας, παρόλο τον 24ωρο αποκλεισμό του κέντρου της πόλης.

Ξύλο, κυνηγητό, συλλήψεις...
Πριν καν ξεκινήσει η πορεία, από την προσυγκέντρωση ακόμα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος  στα Προπύλαια. Η βροχή από τα δακρυγόνα, το άγριο και αναίτιο ξύλο διαδηλωτών και το ανελέητο κυνήγι κόσμου στους δρόμους της Αθήνας που κατέληξε σε 44 συλλήψεις κατέστησαν σαφές πως η κυβέρνηση και τα εντεταλμένα της όργανα στην αστυνομία δεν θα άφηναν τον κόσμο να διαδηλώσει.

Και τελειωμό δεν έχει...
Την επόμενη μέρα 7/12 μέλη φοιτητικών συλλόγων, πολιτικές οργανώσεις, συμφοιτητές, φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Για μια ακόμη φορά τα ΜΑΤ χωρίς αιτία κι αφορμή επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους που κάθονταν στα σκαλιά μπροστά από τα δικαστήρια με αποτέλεσμα να στείλουν κόσμο στο νοσοκομείο και μάλιστα με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Όπου δεν φτάνει το ΠΑΣΟΚ φτάνει η ΠΑΣΠ...
Την ίδια μέρα, 7/12,στην Ιατρική ΑΠΘ και μετά τα όσα έκανε η κυβέρνησή τους μέλη της ΠΑΣΠ Ιατρικής αλλά και άλλων σχολών είχαν το θράσος να επιτεθούν και να τραυματίσουν μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και μέλη της ΑΡΕΝ. Με σεξιστικά σχόλια, βρισιές, κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι προσπάθησαν να διώξουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τα τραπεζάκια, και όλα αυτά με αφορμή μια αφίσα.

Μάλλον κάτι φοβούνται...
Τρέμουν μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην πολιτική τους. Τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει καταργούν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Μας έχουν κάνει υποτελείς του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ωστόσο, τόσο η ΠΑΣΠ όσο και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι η οργή του κόσμου περισσεύει. Λαός και νεολαία αμφισβητούν τις πολιτικές τους επιλογές και βγαίνουν μαζικά στους δρόμους. Και τότε αυτοί δέρνουν και τρομοκρατούν....

Αν νομίζουν ότι μας τρομάζουν είναι γελασμένοι...
...γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης επίθεσης που έχουμε δεχτεί ποτέ. Γιατί θέλουμε να σπουδάζουμε, να παίρνουμε πτυχίο με αξία, να έχουμε δουλειά και όχι ανεργία, να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γιατί έχουμε δίκιο...

Αντισταθείτε...
Αγώνας ως την ανατροπή!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία πολιτικών φορέων για τα γεγονότα στην Ευελπίδων 6/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την αναίτια και φασιστική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμιά πρόφαση, χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αλληλέγγυοι-ες.
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές του επιλογές, αδιαφορώντας για την σωματική ακεραιότητα.
Αν η κυβέρνηση θεωρεί οτι με αυτές τις μεθόδους, της βίας που θυμίζει παρακράτος, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα επιδεικνύει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην πιο βάναυση επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Νεολαία Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΑΡΑΝ, ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΚΟΑ, αλληλέγγυοι-ες

Φωτογραφίες απο τις πορείες στη Θεσσαλονίκη - 6/12/2010

από το Αντίσταση στις Γειτονιές!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης

ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6-12-2010

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας...


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης, Κυριακή 5/12

Την Κυριακή 5/12 στις 18:00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση του συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης των φοιτητικών συλλόγων Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων, Αρχιτεκτονικής, Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών, ΜΜΕ, Μουσικού με θέμα “Κρίση και νεολαία”.
Ομιλητές:
Θωμάς Σουνάπογλου, σωματείο μισθωτών τεχνικών
Θοδωρής Σδούκος, μέλος ΓΣ ΟΕΝΤΕ
Βαγγέλης Κιτσώνης, σωματείο επισιτισμού
Αγγελική Μπαρουξη, συντονιστικό γενικών συνελεύσεων

Ο Αλέξης ζει στους αγώνες μας για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!

Ο Αλέξης ζει στους αγώνες μας για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη στα Εξάρχεια. Δύο χρόνια συμπληρώνονται και από το ξέσπασμα της νεολαίας που τόσο μαζικά και μαχητικά βγήκε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσει με αφορμή τη δολοφονία αλλά με αίτια την όλο και πιο μαύρη καθημερινότητά της και το αβέβαιο μέλλον που της ετοιμάζουν...

Το άδικο είναι ακόμη εδώ...

Σήμερα, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η επίθεση σε θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις έρχεται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας. Περικόπτονται συνεχώς μισθοί, ενώ αυξάνει η φορολογία. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Μειώνονται οι συντάξεις, ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αμφισβητείται το δικαίωμα στην παιδεία και την περίθαλψη, και η λίστα τελειωμό δεν έχει. Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βλέπουμε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τις επιταγές της διαβόητης Τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) διαλύει ότι είχε καταφέρει να κατακτήσει η εργατική και λαϊκή πάλη τις προηγούμενες δεκαετίες, σε ένα σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα. Παράλληλα, νέες θυσίες απαιτούνται με πρόσχημα την ύπαρξη του δημόσιου χρέους, ενός μηχανισμού ο οποίος χρησιμοποιείται από το σύστημα εκβιάζοντας εξαρτημένες χώρες όπως την Ελλάδα να πάρουν και άλλα πιο σκληρά μέτρα για τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Στη μάχη της γενιάς μας...

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση σε λίγους μήνες στη βουλή, είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής. Είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο που έφτιαξαν για να πετάξουν μεγάλα κομμάτια της νεολαίας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ακόμη μια προσπάθεια να καταδικάσουν μια ολόκληρη γενιά στην ανασφάλεια, την ημι-απασχόληση, την ελαστικότητα, την ανεργία και τη φτώχεια. Ο νέος νόμος διαλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, εντατικοποιεί τους ρυθμούς σπουδών μέσα και έξω από τις σχολές, ποινικοποιεί τους αγώνες μας και καταργεί το άσυλο. Ακόμη, φέρνει την οριστική διάλυση του πτυχίου το οποίο θα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό πιστωτικών μονάδων που θα συλλέγονται στον ατομικό φάκελο σπουδών και θα οδηγεί αργότερα σε ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.

...θα βγούμε νικητές!

Οι φοιτητές πρέπει μέσα από τους συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις να ξεσηκωθούμε ενάντια στα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο στα πανεπιστήμια, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο. Να παλέψουμε στο πλευρό του λαού ενάντια στην πολιτική που ρημάζει τα δικαιώματα και της κατακτήσεις ολόκληρων δεκαετιών. Μέσα από καταλήψεις και διαδηλώσεις να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει.


Δύο χρόνια μετά ξαναβγαίνουμε στο δρόμο...

Γιατί η μάχη για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο είναι στα χέρια μας, είναι υπόθεση της γενιάς μας. Γιατί η μάχη για την ανατροπή του νόμου είναι μάχη για την ανατροπή του μνημονίου.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Κατάληψης ΣΦ Φυσικού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Το παρακάτω ψήφισμα υπερψηφίστηκε στη Συνέλευση του ΣΦ Πολιτικών Μηχανικών

Την 1η του Δεκέμβρη αναβληθηκε η δίκη με βάση το τρομονόμο των τεσσάρων φοιτητών που συνελήφθησαν, στις 11/2/2009, στη στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ, ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης,  με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής το ότι ήταν κοντά στη λαϊκή, όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα, μετά από απαλλοτρίωση σούπερ μαρκετ της Λάρισας. Για τους νέους αυτούς η κατηγορία είναι «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία»,  που μόνο σε συμμορίες ληστών αποδίδεται, παρ’ όλο που δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση κατηγορουμένων και δραστών και ούτε μήνυση λόγω της ευτελούς αξίας των εμπορευμάτων.

Στις 9 Δεκέμβρη θα γίνει, η σημαντικότερη ίσως δίκη μετά από αυτή των δολοφόνων του Αλέξη που έχει σχέση με την εξέγερση του Δεκέμβρη, όπου δικάζονται 11 ανήλικοι μαθητές/ριες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, στις 8 του Δεκέμβρη του 2008 μετά από πορεία, και ο οποίος αποφάνθηκε ότι αποτελούν το… νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
 Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.

Το κατηγορητήριο βαρύτατο και ανυπόστατο, βασισμένο στη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης και  μόνο στις –πανομοιότυπες- καταθέσεις των αστυνομικών, χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξατομίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης. Μερικές από τις  κατηγορίες που αποδίδονται είναι ότι:  «….συγκρότησαν  δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών……. η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, με τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….και είχε την δυνατότητα να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…» Σημειώνουμε ότι οι ενήλικοι που συνελήφθησαν την ίδια μέρα και ώρα και παραπέμπονταν με τις ίδιες κατηγορίες απαλλάχτηκαν από τις αρχές του χρόνου που διανύουμε.

Σαν Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους και απαιτούμε:

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Κατάληψης του Συλλόγου Φοιτητών Μουσικού

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

Χθες, Τρίτη 30/11/2010 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπήκαν μηχανές με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Καταπάτηση του Ασύλου λοιπόν την ώρα που μάλιστα διεξάγεται Γενική Συνέλευση στο σύλλογο ΠΤΕΤ. Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη από τους καιρούς και τις συνθήκες που επικρατούν. Το σύστημα λοιπόν γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίθεση που εξαπολύει σε κατακτήσεις και δικαιώματα λαού, νεολαίας και εργατικής τάξης θα βρει αντιστάσεις.
Το Άσυλο που αποτελεί πυλώνα της λαϊκής αντίστασης και ανήκει σε όλο το λαό δε μπορεί παρά να χτυπηθεί. Το χτύπημα αυτό είναι άρυκτα συνδεδεμένο με την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, σύμφωνα με τις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Την πολιτική του μνημονίου, της εξάρτησης, της λιτότητας, του χτυπήματος των δικαιωμάτων μας και των δημοκρατικών ελευθεριών και της καταστολής.

Δόθηκε άμεσα μαζική απάντηση μετά το γεγονός, το απόγευμα της Τρίτης, με συλλαλητήριο στην πόλη των Ιωαννίνων. Η απάντηση θα συνεχίσει να δίνεται κόντρα στην πολιτική αυτή, με μαζικούς αγώνες λαού και νεολαίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και του Ασύλου.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
• ΚΑΤΩ ΤΟ «ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
• ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
• ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ